LLM in de Nederlandse Zorg voor Ontwikkelaars

Op de conferentie "LLM in de Nederlandse zorg voor ontwikkelaars" lag de focus op Large Language Models (LLMs), waaronder ChatGPT. Wat betekent deze technologie voor ons en hoe kunnen we het effectief inzetten in de Nederlandse zorgsector?

Ondanks de veelbelovende mogelijkheden die LLMs bieden is het cruciaal dat de architectuur achter deze technologie├źn zorgvuldig wordt overwogen. Het gaat er niet alleen om dat we deze technologie├źn kunnen gebruiken, maar ook hoe we ze op een veilige en privacybeschermende manier kunnen implementeren.

Wij hadden het privilege ons eigen Machine Learning framework te presenteren, dat het veilig toepassen en trainen van algoritmes mogelijk maakt middels federated learning. Dit framework, genaamd pluginml, is een modulair federated machine learning framework, speciaal ontworpen voor Nederlandse ziekenhuizen. Met pluginml is het mogelijk om algoritmes te trainen zonder data-uitwisseling, en het is zo ontworpen dat zelfs developers zonder voorkennis van federated learning het eenvoudig kunnen toepassen.

Het doel van pluginml is de kennis en vaardigheden van data professionals in Nederlandse ziekenhuizen te bundelen. Door het delen en samen leren van zowel data als eerder ontwikkelde algoritmes, wordt een nieuw niveau van samenwerking mogelijk. Met pluginml hoeven we niet langer lokaal algoritmes te ontwikkelen, maar kunnen we dat op nationaal niveau doen.